perjantai 17. helmikuuta 2012

Myös sisällä on kivaa

Nykyisin koiraharrastajille tuntuu nousevan halleja ympäri Suomea. Varsinkin agilityn harrastajat ovat panostaneet paljon ympärivuotisiin harrastusmahdollisuuksiin ja se varmasti myös lisää jatkuvasti omalta osaltaan innokkaiden harrastajien määrää. Myös koiraharrastuksen "yleishalleja" mm. tokoa varten tuntuu syntyvän kiihtyvää tahtia. Yhteinen piirre näille näyttää olevan se, että hallit ovat lämmitettyjä ja kaikin puolin melko korkeatasoisia sosiaalitiloineen. Myös muitakin sisätiloja käytetään ajoittain koiraharrastukseen, kuten messuhalleja tai muita vastaavia. Sehän tietysti miellyttää sekä koiria ja erityisesti niiden omistajia, jotka pääsevät tuulia ja sateita karkuun vuoden synkimpinä aikoina. Mekin olemme varsinkin talvisin hyödyntäneet lähialueen hallitarjontaa sekä näyttelyiden että agilityn saralla. Pitää mielen virkeänä!

Näyttelyissä Vanja kävikin jo tämän vuoden puolella pyörähtämässä. Turun messukeskus tarjosi 21.1. mukavat puitteet ja tulos oli erittäin kelvollinen ERI/4. Maaliskuussa vuorossa on TVK:n perinteinen ryhmänäyttely Kaarinassa, jossa emme ole ennen koiraa käyttäneetkään. Kovasti on puitteita kehuttu, joten odotamme innolla myös tätä 10-ryhmän näytelmää.

Vanja unkarilaisen Attila Czegledin syynissä Turussa 2012
Agilityn suhteen Vanja on jo rutinoitunut konkari. Ja jos nyt ei ihan niin melkein ainakin. Viime talvena käyty agilityn alkeiskurssi sai luonnollisesti seuraa jatkokurssista, jossa Vanja on päässyt emäntänsä kanssa loikkimaan sielunsa kyllyydestä lämmitetyssä hallissa. Paikka löytyy vielä kaiken lisäksi lähes omalta kylältä, joten pakkohan siellä on sitten päästä käymään. Esteiden hyppääminen taitaa olla Vanjan lempparipuuhaa - ainakin korkeutta ja pituutta hypyissä riittää ihan sopivasti.

Riittävän korkea hyppy (kuvan copy right koirakoulu.net)

Myös kotona voi luonnollisesti pitää lystiä sisällä ja mikäs sen hauskempaa kuin kyylätä ikkunasta lumitöitä tekevää traktoria. Ohikulkijoiden kyylääminen on täällä niin harvinaista herkkua, että siihen sitten täytyykin panostaa ihan kunnolla ja ottaa kunnon näköalapaikka!
Vanja kyylää

Lopuksi "vinkvink" H-pentueen tyylin (ks. http://zaraques.blogspot.com/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti